О нама

У школској 2018-19 уписани су следећи образовни профили:

  • гимназија – општи смер
  • туристичко – хотелијерски техничар
  • финансијски администратор
  • кувар\трговац

Образовни профил гимназија – општи смер ради по новом наставном плану и програму. Образовни профил туристички техничар променио је име у туристичко-хотелијерски техничар и препознат је у систему дуалног образовања, као и образовни профили кувар и трговац који школа поново уписује након више година.  Највише ученика је из Сокобање и Алексинца, али има ученика и из Књажевца, Ражња, Бора.
Школа ради у источном делу зграде Гимназије, а други део зграде користи Основна школа „Митрополит Михаило“. Настава се одвија у једној смени а ваннаставне активности у послеподневним часовима.

У јуну 2017. године је започета а децембра 2017. и завршена прва фаза реконструкције и адаптација школске зграде, котларнице и грејне мреже средствима које је обезбедила Канцеларија за управљање јавним улагањима. Школа има на располагању 12 учионица, 3 специјализоване учионице које се користе при подели одељења на групе и 6 кабинета. Кабинети који се користе:
● кабинет за хемију и биологију,
● кабинет за физику,
● кабинет за рачунарство и информатику,
кабинет за савремену пословну кореспонденцију (биро за обуку),
● рачунарски кабинет,
● школску кухињу.

Теоријска настава се изводи у учионицама и кабинетима, а практична настава у школској кухињи и угоститељским и привредним објектима у Сокобањи.
Поред тога, школа поседује и библиотеку са читаоницом, канцеларије директора, секретара, шефа рачуноводства и стручног сарадника-психолога, просторију за консултације са ванредним ученицима и разговор са родитељима, као и објекат за извођење практичне наставе који се налази на трибинама отвореног терена за кошарку.
У школском дворишту је изграђена школска спортска сала, површине од око 1600м2. Школа поседује отворене терене за кошарку и фудбал који су добро уређени и ученицима и наставницима је омогућено да их користе и после наставе.
Да би се побољшала безбедност ученика и запослених уведен је систем школског видео надзора којим су покривени ходници, улаз у школу, спортска сала и двориште.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s